15 — 16 червня 2013: перший курс Пермакультури у Львівській обл.



В Україні в 2013 році відбудуться вступні курси пермакультури, що проводитимуться випускниками курсів пермакультурного дизайну!

Пермакультура (або працюй не важче, а розумніше) — є принципом створення людських поселень і сільськогосподарських систем, заснованих на знанні екології та законів природи.

Перший курс Пермакультури проводитиметься 15 — 16 червня у Львівській обл. командою з п’яти викладачів. На цьому курсі запланована додаткова лекція по Чаїрах — традиційних садах кримських татар. На курсі ще лишаються місця — поспішайте зареєструватися!

Провівши перші курси пермакультурного дизайну в Україні в 2011 та 2012 роках за участю керівника проекту пермакультурної освіти Великобританії Джорджа Соболя, Пермакультурна спілка України розпочинає проведення вступних курсів з пермакультури, на яких навчатимуть випускники курсу пермакультурного дизайну!

  • 15 — 16 червня 2013: перший курс Пермакультури, с. Берлін, Львівська обл. (викладачі — Тетяна Чучко, Павло Арданов, Богдан Жук, Оксана Зінчук, Влад Літкевич, включатиме лекцію по Чаїрах — традиційних садах кримських татар);

Реєстраційна плата для участі у дводенних вступних курсах пермакультури — 350 грн., для участі в практичному курсі — анонс пізніше. Зверніть увагу, що оплата участі в курсі не включає вартості проживання (оренди житла; передбачається безкоштовне проживання у власних наметах), проїзду та харчування (передбачається спільний стіл з продуктів, привезених учасниками). Зареєструватися на курс.

Пермакультура (або працюй не важче, а розумніше) — є принципом створення людських поселень і сільськогосподарських систем, заснованих на знанні екології та законів природи. Принципи пермакультури фокусуються на розумному проектуванні маломасштабних інтенсивних систем, які є ефективними за вкладеною в них працею та використовують біологічні ресурси замість викопного пального. Заснована в сімдесятих роках минулого сторіччя австралійцями Біллом Моллісоном і Девідом Холмгейном, пермакультура поширилася по всьому світу і отримала визнання, показавши свою ефективність в різних кліматичних умовах і сферах діяльності.

Найбільшого використання  принципи пермакультури отримали в органічному землеробстві — вирощуванні здорової їжі без хімікатів та шкоди для природи і людей. Однак сьогодні принципи пермакультури активно застосовуються  і в сферах розвитку громад, економіки та фінансів, у будівництві та енергоефективності, для підтримки фізичного  та духовного здоров’я.

Побутові питання

Будь ласка, візьміть с собою

  • Їжу для загального столу протягом курсу.

  • Відповідні одяг та взуття — ми перебуватимемо деякий час на дворі, але не робитимемо ніякої важкої практичної роботи. Якщо дощитиме, ми лишатимемо брудне взуття біля дверей, так що ви можете взяти домашнє взуття. Проте, сподіватимемось, що ви, швидше за все, потребуватимете капелюха від сонця.

  • Намет з сіткою від комарів, спальні мішки.

  • Засіб від комарів та індивідуальні ліки / аптечку першої допомоги.

Адміністативні питання

Як дістатися?

Інформація надаватиметься зареєстрованим учасникам перед початком курсу.

Курс

Результати навчання на курсі

Після закінчення курсу Ви зможете:

  • продемонстувати розуміння етики та основних принципів пермакультурного дизайну;

  • визначити, як ці етичні та дизайнерські принципи можуть бути застосовані до ваших обставин;

  • визначити деякі варіанти для покращення ваших знань пермакультури.

Будь ласка, візьміть з собою:

  • Папір або блокнот та чим писати.

  • Інформацію для поширення — друковані матеріали або новини про події або проекти, якими б ви  хотіли поділитися з рештою. Позначте своїм ім’ям усе, що ви б хотіли забрати наприкінці курсу.

Для вашого ознайомлення буде доступна невелика «бібліотека» з книг та журналів щодо пермакультури . Також будуть деякі книги, біологічні препарати та рослини на продаж.

Якщо у вас є надлишки насіння або розсади, будь ласка, візьміть їх з собою.

Маєте питання?

 

Пермакультурна спілка України,

perma.ukrainegmail.com

15 — 16 червня 2013, с. Берлін, Львівська обл.

Леся Олієвська, oliyevska_lesyaukr.net, 063 880 2983.

Павло Арданов, pavlo.ardanovgmail.com, 096 947 1612.

Попередній розклад роботи

П’ятниця

Субота

Неділя

09.30 — 10.00

Прибуття

Прибуття

10.00 — 10.30

Відкриття та реєстрація

Відкриття / Огляд

10.30 — 11.30

Вступ до:

— курсу;

— пропозиції та потреби;

— знайомство;

— пермакультури.

Основні принципи пермакультури

11.30 — 11.45

Перерва

Перерва

11.45 — 12.30

Спіралі руйнування

Етика пермакультурного дизайну

Пропозиції та потреби

12.30 — 13.15

Проказ слайдів

Глобальний Садівник

13.15 — 14.15

Обід

Обід

14.15 — 15.15

Вивчення місцевості

Спостереження і міні-дизайн

15.15 —

15.30

Перерва

Перерва

15.30 — 16.15

Прості розрахунки,

Вивчення місцевості

Представлення проектів Міні Дизайну

16.15 — 17.00

Прибуття

Зони та сектори

Що далі?

18.00

Вечеря

Вечеря

Знайомство,

Фільм

Вступ до пермакультури (фільм)*

Джерело та контакти:
Павло Арданов,
pavlo.ardanov@gmail.com
096 9471612


Вернуться на главную страницу